Waarom video?

Telefoon-Bedrijfsfilm

YouTube is de op een na meest gebruikte website voor zoekacties op het internet. De meeste marketing-professionals weten dan ook hoe belangrijk video is voor hun content marketing strategie. Maar waarom zou jij meer budget moeten vrijmaken voor video? Hier zijn 10 redenen.

1. Verbetering van SEO-mogelijkheden

Google is dol op video. Een onderzoek door Comscore stelt dat het toevoegen van een video aan je website ervoor zorgt dat de kans op een eerste-pagina-vermelding in de zoekresultaten toeneemt met een factor 53! Het distributieplatform en het gebruik van de video moet dan wel zo geoptimaliseerd zijn dat Google de video makkelijk kan vinden en ‘ranken’.

2. Het trekt de aandacht

Onderzoek toont aan dat een video de aandacht weet te trekken – beter dan welk middel dan ook. In een wereld die overloopt van branded content is dat zeer belangrijk. Houd je video kort, leuk, aantrekkelijk, merkgericht en doe iets wat je klant echt kan waarderen. Dan zal dat zeker leiden tot meer delen, meer betrokkenheid en ook meer conversies.

3. Grotere betrokkenheid

Visuele inhoud in het algemeen zorgt voor een grotere betrokkenheid en video zorgt daarvoor in het bijzonder. Wist je dat een video door je digitale doelgroep zelfs tien keer vaker wordt gedeeld en gebruikt dan standaard blogs en berichten? Iets om gebruik van te maken.

4. Video is de favoriet van de nieuwe technologie

Hoe meer video er wordt gebruikt, hoe meer de technologie hier rekening mee houdt. Een voorbeeld is Facebook die door de auto-play-functie voor video absoluut meer aandacht trekt van de gebruiker.

5. Betere mogelijkheden voor optimaliseren van content

Het is moeilijk om te controleren hoe goed de werking is van bijvoorbeeld een blog. Maar video heeft, door de aard van het medium, uitstekende manieren om dit te achterhalen. Zo kan je zien hoe vaak de video is bekeken, waar men afhaakte, hoe vaak deze is gedeeld, de click through rate en nog veel meer. En dat gespecificeerd tot op het individu. Hierdoor weet je welke content werkt en wat mogelijk beter kan.

6. Houdt de aandacht vast

Ruim 65 procent van de kijkers ziet gemiddeld meer dan 25 procent van een video. Dat overstijgt ruimschoots de score van op tekst gebaseerde inhoud. Als je een boodschap hebt, kan je die je prospects of gebruikers dus veel beter laten zien. Met een video bijvoorbeeld.

7. Verhoogt de click through rate van email

Een video in een email zorgt maar liefst voor een verdubbeling van de click through-aantallen. Onmogelijk dat je dit ooit zou bereiken door een aanpassing van de tekst. Maar met een goede video is dit resultaat binnen handbereik.

8. Een verantwoorde keuze

Video is een zeer sterke manier om het publiek aan je te binden. Ten opzichte van de vele andere manieren van marketing geeft het de grootste ROI, ongeacht je boodschap of te bereiken doel. Hier een Engelstalige infographic van HubSpot waarin uitgelegd wordt hoe effectief video kan zijn.

9. Een sterkere emotionele binding

Video is de beste manier om een band op te bouwen met je online publiek. Het roept emoties op met muziek, de tone of voice, lichaamstaal en expressie – zaken die tekst nu eenmaal niet heeft. En al die emoties be├»nvloeden in sterke mate het gedrag van consumenten.

10. Meer conversies!

En de allerbelangrijkste reden om meer video op te nemen in je plannen voor marketing en content? Simpel: het aantal conversies zal stijgen. 71 procent van de marketeers vindt dat de conversion rates voor video beter zijn dan welke vorm van marketing content ook.

Dus, wat ga jij doen dit jaar?